بهرام پارسایی اظهار کرد: یک فوریت طرح ساماندهی بازار خودرو دوم اردیبهشت ماه سال جاری تصویب شد و باید قاعدتا 45 روز بعد در صحن علنی مجلس مطرح میشد اما در روز اول مهرماه با فشار و پیگیری ما این طرح از کمیسیون صنایع به صحن مجلس آمد و از طرف کمیسیون پیشنهاد مسکوت ماندن آن مطرح گردید که نمایندگان به آن رای ندادند، و مصوب شد ظرف یک ماه نتیجه گزارش کمیسیون به صحن ارائه گردد که نهایتاً هفته گذشته در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت اما نوبت به بررسی آن نرسید که امیدواریم هفته آینده مطرح شود.
او با بیان اینکه این طرح در کمیسیون صنایع تغییرات زیادی کرده و از هدف اصلی خود دور شده، افزود: طرح ساماندهی بازار خودرو با نظر کارشناسان صاحبنظران و مرکز پژوهشها و تعدادی از همکاران تهیه شده و هدف آن ساماندهی بازار خودرو بوده است. من معتقدم اگر بررسی این طرح طبق روال قانونی انجام میشد شاید جلوی مشکلات امروزی بازار خودرو گرفته میشد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در این باره افزود: هدف این طرح ایجاد فضای رقابتی و پیشرفت در صنعت خودرو و کاهش آلایندگی وخسارات ناشئ از تردد خودرهای بی کیفیت است. در شرایط فعلی هیچ منطقی بر قیمت گذاری خودرو حاکم نیست در حالیکه در این طرح خودروسازان موظف میشوند قیمت تمام شده را به مراجع ذیربط مثل شورای رقابت اعلام نمایند. ما معتقدیم اگر فضای رقابتی وجود داشت حتی کاهش قیمت هم اتفاق میافتد ولی چون فضای رقابتی وجود ندارد قیمتها رو به افزایش است و اگر نظارت هم نباشد خودروی بیکیفیت به هر قیمتی وارد بازار میشود.
پارسایی با تأکید بر اینکه قیمت گذاری خودرو باید بصورت مستند انجام شود، اضافه کرد: پاسخگویی خودروسازها در قبال حوادث رانندگی و ایمن بودن آنها از جمله موارد دیگری است که در این طرح پیش بینی شده است. بعنوان نمونه در دورهای شاهد بودیم صدها خودروی 4۰5 بعلت آتشسوزی دچار سانحه شده و تعداد زیادی از هم وطنانمان در آتش سوختند ولی کسی پاسخگو نبود. امیدواریم با تصویب طرح اولیه و تغییر در پیشنهاد کمیسیون صنایع وضعیت بازار خودرو نیز سامان یابد.