تکذیب اظهارات سفیر آمریکا در آلمان از سوی فولکس‎واگن نشانه چیست؟
تکذیب اظهارات سفیر آمریکا در آلمان از سوی فولکس‎واگن نشانه چیست؟ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷
آلمانی‌ها پایبندتر از فرانسوی‌ها به قراردادهای خودرویی
برخی شایعات در مورد احتمال ورود خودروهای فولکس‎واگن به‎صورت CKD از طریق یک واسطه قطری به کشورمان در صورت بروز مشکل جدی در روند همکاری ماموت‌خودرو و فولکس‌واگن مطرح شد که با پیگیری‌های بسیار صحت این ادعا تایید نشد.

 در روزهای اخیر ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین در مصاحبه‌ای به بلومبرگ گفته بود شرکت خودروسازی فولکس‌واگن تقریبا تمام فعالیت‌هایش در ایران را متوقف کرده است. بنابر گزارش بلومبرگ، این تصمیم فولکسواگن پس از گفتوگوی مدیران این شرکت آلمانی با سفیر آمریکا در برلین اتخاذ شده است و براساس توافق آنها شرکت فولکسواگن تنها به آن بخش از فعالیت‌ها در ایران که با اهداف بشردوستانه انجام می‌شود، ادامه می‌دهد. اما واکنش فولکسواگن به اظهارات اخیر سفیر آلمان درخصوص توقف حضور این شرکت نشان می‌دهد، پرونده حضور در ایران هنوز برای مدیران این شرکت بسته نشده است.

سخنگوی شرکت فولکس‌واگن با رد ادعای سفیر آلمان می‌گوید: «هیچ مذاکرهای درمورد ایران با سفیر آمریکا انجام‌نشده و موضع شرکت خودروسازی فولکس‌واگن در برابر ایران طی هفتههای اخیر هیچ تغییری نکرده است.» وی همچنین افزود: «ما به تاثیرات احتمالی ازسرگیری تحریمهای ایالات‌متحده توجه میکنیم اما فولکس‌واگن همچنان قادر خواهد بود برخی از کسبوکارها را بصورت استثنا در ایران انجام دهد.» فولکسواگن همچنین گفته است تحولات سیاسی و اقتصادی در ایران و منطقه را بطور دقیق تحت نظر داریم و در این راستا پیامدهای احتمالی تحریم‌های مجدد آمریکا را در نظر خواهیم گرفت.» شاید عبارت استثنا شدن برخی از کسبوکارها شایعه دور زدن تحریم‌ها و کار از راه غیرمستقیم با ایران را روز گذشته قوت بخشید. بطوریکه شایعه شد که در صورت بروز مشکل جدی در روند همکاری ماموت‌خودرو و فولکس واگن قطعات یک مدل از خودروهای فولکسواگن با خرید از یک واسطه قطری به ایران خواهد آمد و بر این اساس می‌توان امیدوار بود تولید این خودروها در ایران آغاز شود.

به هر حال همزمان با تکذیب صحبت‌های سفیر آمریکا در آلمان مبنی بر خروج و توقف همکاری این شرکت با ایران توسط سخنگوی شرکت فولکس‌واگن، برخی شایعات در مورد احتمال ورود خودروهای فولکسواگن بهصورت  CKD از طریق یک واسطه قطری به کشورمان در صورت بروز مشکل جدی در روند همکاری ماموت‌خودرو و فولکس‌واگن مطرح شد که با پیگیری‌های انجام شده صحت این ادعا تایید نشد.

خردادماه امسال خبری درخصوص وضعیت حضور فولکس‌واگن در ایران منتشر شد مبنی بر اینکه این شرکت آلمانی تصمیم دارد برای بررسی امکان فعالیت در چارچوب پنج‌جانبه باقیمانده از برجام تا شهریورماه صبر کند و اگر در پایان تابستان سال جاری شرایط برای حضور خودروسازان اروپایی در ایران مساعد بنظر برسد، فولکس نیز برنامه‌های خود را برای حضور در صنعت و بازار خودرو ایران به جریان خواهد انداخت. اما اگر منافع این گروه خودروساز در آمریکا به خطر بیفتد، ترجیح خواهد داد به ایران بازنگردد.  درهرحال فولکس‌واگنی‌ها ادعای سفیر آمریکا در آلمان را که از روز نخست خروج این کشور از برجام، شرکت‌های آلمانی بخصوص خودروسازان این کشور را تهدید به جریمه کرده بود، تکذیب کردند و بهنوعی خواستار ادامه همکاری با ایران و ماموتخودرو هستند.

   آلمانیها پایبندتر از فرانسویها

شرکت‌ خودروسازی فولکس‌واگن در سال‌های اخیر بواسطه رسوایی در بحث خودروهای دیزلی این شرکت در بازار آمریکا، با مشکلات بسیاری، روبرو و علاوه‌بر جریمه سنگین ایالات‌متحده، با افت ارزش سهام نیز مواجه شد. با وجود افت فروش فولکس‌واگن طی سال‌های گذشته در بازار آمریکا، از سال گذشته بار دیگر روند فروش محصولات این شرکت آلمانی مثبت شده و در حال افزایش فروش در بازار آمریکا است. اما حضور خودروسازان خارجی در کشورمان تبدیل به داستانی عجیب و جالب شده است. فردای روزی که دونالد ترامپ فرمان خروج آمریکا از برجام را امضا کرد، دو شریک فرانسوی قدیمی و اصلی صنعت خودرو کشورمان با سرعت فعالیت‌هایشان در ایران را تعلیق کردند. پژو و سیتروئن که اساسا در بازار آمریکا حضور قابل‌توجهی ندارند، خلاف خواسته آمریکا عمل نکردند و رابطه خود با صنعت خودرو ایران را قطع کردند. شرکت رنو هرچند اعلام نکرده که از ایران می‌رود اما فعالیت‌ خود را در کشورمان بسیار محدود کرده است. اما فولکس‌واگن خودروساز دیگری است که پس‌از سال‌ها بار دیگر به کشورمان بازگشت و با همکاری شرکت ماموتخودرو حتی قصد تولید خودرو در کشورمان را دارد. شاید اگر حضور فولکس‌واگن در صنعت خودرو ایران کمی زودتر اتفاق می‌افتاد، همکاری برای تولید خودرو نیز به سرانجام می‌رسید. البته این اتفاق رخ نداد و فولکس‌واگن با عرضه دو خودرو تیگوان و پاسات بصورت وارداتی، اقدام به سنجش بازار خودرو ایران کرد. بگفته مهرزاد فردوس، رئیس گروه ماموت، هدف اصلی این شرکت تولید خودروهای فولکس‌واگن است و نه صرف واردات خودرو.

شاید اگر بحث تحریم‌ها جدی نمی‌شد، درحالحاضر شاهد تولید برخی از محصولات فولکس‌واگن در ایران بودیم. ولی آنچه از شواهد مشخص است تاکنون آلمانی‌ها نسبت به فرانسوی‌ها پایبندتر نسبت به قراردادهایشان با ایران هستند.

ارسال نظر